14 sij. 2018
3 kreativna načina za odabiranje imena tvrtke

Proces pronalaženja i smišljanja imena tvrtke može biti naporan, i često kada smislite dobro ime, ubrzo shvatite da je već zauzeto.

Prilikom imenovanja Vaše tvrtke morat ćete prijeći očigledne primjere i otkrivati ​​skrivene mogućnosti. Najbolji način za početak je usredotočiti se na osnove: ljudsku psihologiju.

Evo nekoliko savjeta koji će vas voditi u pronalaženju idealnog imena:

  1. Simboli i zvukovi

Neki zvukovi potiču pozitivne emocije i rezultiraju iskustvima koja će se drugima vjerojatno svidjeti i oni će ih pamtiti i dijeliti. Prilikom odabira imena za svoj brand, razmislite o riječima koje koristite u svakodnevnom životu. Usredotočite na riječi koje povezujete s određenim osjetilnim iskustvima kao što su: lakoća, tama, snaga, slabost, oštrina i dosadnost.

  1. Tehnike pamćenja

Najbolji nazivi tvrtki igraju se s emocijama ljudi kako bi ih bolje zapamtili. Ako se borite s pronalaženjem imena, razmislite o emocijama koje želite da Vaš ciljani kupac osjeća kada čuje ime. Započnite izradom smjernica o pojmovima koji se odnose na Vašu tvrtku. Istražite opisne riječi, emocije i iskustva koja ste osjetili u izgradnji svoje tvrtke.

  1. Igra s riječima

Ako ne možete pronaći riječ koja savršeno opisuje bit Vašeg branda, izmišljajte svoje. Riječi se mijenjaju i prate evolucijske cikluse. Postoje nove riječi, sleng ili formalni jezik, koji stalno ulaze na tržište.

3-kreativna-nacina-za-odabiranje-imena-tvrtke-2

 

Jednostavan primjer ovog trenda je google – riječ koja je izmišljena od ničeg da bi na kraju zaradila svoje mjesto u Oxfordovom rječniku. To je bila tvrtka koja se udaljila od onoga što je uobičajeno i poznato kako bi ispitala potpuno novi koncept.

Što mi možemo učiniti za Vas?

Osmišljavanje imena brenda jedna je od naših usluga kojim želimo olakšati situaciju početnicima koji su odlučili uploviti u vode poduzetništva. U skladu s Vašim idejama i željama, zajedno ćemo doći do savršenog rješenja koje će ujedno biti prikladno, ali i atraktivno te će Vaš brend prikazivati u onoj cjelini koju ste zamislili.

0stavi svoje mišljenje