21 pro. 2017
Podrška poslovanju | Blog - Kako do edukacijske podrške?

Znate kako mama kaže sinu kad ga pita koliko je dobio, on kaže 4, a ona mu odgovori: “Može to i bolje!”.

Vlastito usavršavanje

Znate kako mama kaže sinu kad ga pita koliko je dobio, a on kaže 4, a ona mu odgovori: “Može to i bolje!”. Pa onda sljedeći put kad ga pita isto, pa sin ponosno kaže da je dobio 5, ali mu majka kaže: “Mogao si imati sve točno!”. Poanta ovoga je da kako god Vi pametni, inovativni, moderni bili, uvijek može bolje. Uvijek se potrebno vlastito usavršavati, raditi na sebi, učiti nove stvari, to nikad niste prerasli. Vremena se mijenjaju, nije isto voditi poslovnu organizaciju sada, i prije 20 godina. Sada je to puno drugačije, dinamičnije uz najmoderniju informacijsku podršku. Uvijek se potrebno prilagoditi trenutnom stanju na tržištu i prema tome krojiti vlastito poslovanje. Zbog toga, ako se niste dodatno educirali, to se može odraziti na Vaše poslovanje. Ne kaže se badava kako je život jedna velika škola.

 

Kako se dodatno educirati?

Postoje različiti načini dodatnih edukacija i stručnih usavršavanja. Najpoznatiji su tečajevi i seminari. Većinom je to slučaj kada neko poduzeće zaposli novog zaposlenika pa kako on nije upoznat sa načinom rada u poduzeću, plate mu tečaj, odnosno dodatno stručno usavršavanje. To je uobičajena praksa kod većih poduzeća i dobro koristi jer zaposlenik upozna način rada i općenito poslovnu organizaciju. Međutim, ti tečajevi i seminari znaju biti dosadni i stvaraju nezainteresiranost kod zaposlenika, pa je još jedan od načina dodatne edukacije razgovor sa iskusnim stručnjacima iz djelatnosti koju obavljate, tako da Vam oni na svoj način prenesu svoja znanja i iskustva. Seminari i tečajevi su većinom teorijski, no kada bi Vam jedan iskusan stručnjak ispričao svoja iskustva u poslovanju, što je sve proživio, kako se treba ponašati na tržištu, gdje treba potražiti prilike, čega se treba paziti na tržištu, vjerujemo kako bi se lakše shvatila sama bit poslovanja.

 

Dodatnom edukacijom do proširenja poslovanja

Naučili ste nešto novo, možemo reći, educirali ste se ili dodatno stručno usavršili i što dalje? Logički slijed bi bio da to prenesete na samo poslovanje. Naučili ste nešto novo i najbolje bi bilo da Vaša poslovna organizacija vidi posljedicu toga. Proširiti poslovanje bio bi jedan logičan korak ukoliko ste dodatnom edukacijom utvrdili da Vaša poslovna organizacija nije dosegnula svoj maksimum te da može još toga pružiti. Možda ste otkrili neki novi faktor u poslovanju koji će Vam uvelike pomoći kod proširenja poslovanja i stvaranja profita. Uz našu edukacijsku podršku, učinite svoju poslovnu organizaciju još uspješnijom nego što je, te ostvarite još veći profit nego što ga imate.

 

“Znanje je moć”

Riječi su to engleskog filozofa i pravnika, sir Francisa Bacona. Što je on time mislio? Preformulirat ćemo to na poslovni način. Znanje je jedan od faktora koji Vam donosi moć na tržištu. Moć kao moć jako je bitna na konkurentskom tržištu kakav nas okružuje u ovom vremenu. Svoje znanje uvijek možete pozitivno iskoristiti kao što smo naveli proširenjem poslovanja, ali i na druge načine. Jednog dana ćete Vi biti ti kojima će se mladi, nezreli i zeleni poduzetnici obraćati kako bi pokupili koju kap iskustva i znanja koje izdisuje iz Vas. Znanje je bitno iskoristiti na najkvalitetniji mogući način, kako biste prvo sebi pomogli, a kasnije i drugima. Iskoristite znanje koje steknete u ovom poduzetničkom svijetu i nećete požaliti.  

0stavi svoje mišljenje