22 pro. 2017
Podrška poslovanju | Blog - Saznajte više o podršci u planiranju

Poslovni plan prikazuje opis i detaljni prikaz razrade poslovne ideje uz procjenu ljudskih resursa i prikaz uobičajenih troškova te na kraju i plan prihoda i rashoda za jednu poslovnu godinu.

 

Poslovni plan

U prijašnjim tekstovima već smo se dotakli poslovnog plana, što uvelike govori koliko je to bitna stavka cjelokupne pripreme poslovanja. Znate kako kažu, od viška glava ne boli, tako ćemo Vas opet upoznati sa posebnostima poslovnog plana te kako bi on trebao izgledati. Poslovni plan prikazuje opis i detaljni prikaz razrade poslovne ideje uz procjenu ljudskih resursa i prikaz uobičajenih troškova te na kraju i plan prihoda i rashoda za jednu poslovnu godinu. Laički rečeno, poslovni plan je plan cjelokupnog poslovanja na papiru s pogledom kako bi to trebalo izgledati. Pridržavajući se plana, poduzetnik smanjuje rizik od mogućeg neuspjeha, kojeg bi itekako bilo da poslovni plan stavi po strani i radi po svojem. Nekada je dobro malo promijeniti dinamiku poslovanja, uvesti koju inovaciju, ali potpuno se odmaknuti od poslovnog plana nikako ne može biti dobro za poslovanje. Naravno, uvijek je poželjno zatražiti stručnu pomoć kod izrade poslovnog plana, nije to nekakva bezvezna stvar, najbitnija stvar cjelog poslovanja, od tuda sve kreće, tako da se nemojte libiti potražiti stručnu pomoć ukoliko Vam ona zatreba.

 

Istraživanje tržišta

Što Vam znači započeti biznis ako prethodno niste istražili tržište. To je kao da idete igrati nogomet, a nemate loptu. Jednostavno, morate znati što Vas očekuje na tržištu kada krenete u poslovne vode. Već smo spomenuli ciljano tržište, odnosno ciljanu skupinu kojoj ćete podrediti težište, tako da ćemo fokus ovdje staviti na istraživanje konkurencije. Najbitnija stavka istraživanja tržišta zasigurno je konkurencija. Morate znati koja Vas konkurencija očekuje na tržištu, kako ona posluje, koji su jači konkurenti, koji će Vam možda biti uzor kako treba poslovati. Na početku se nemojte začuditi ako Vas konkurencija “šiba”, jer novi ste, niste još poznati na tržištu tako da potencijalni korisnici još ne znaju za Vas, no kasnije će se to promjeniti. Također uz konkurenciju morate istražiti i potencijalne dobavljače, one od kojih ćete nabavljati potrebne materijale, sirovine, poluproizvode ili slično koje su Vam potrebni za poslovanje. Vrlo je bitno odabrati najpovoljnijeg dobavljača. Da odmah razjasnimo, najpovoljniji dobavljač nije ujedno i najjeftiniji, nego je to dobavljač koji nudi najkvalitetnije proizvode uz najmanje troškove nabave. To su najbitniji sastojci tržišta koje treba istražiti prije nego što uopće krećete u samo poslovanje.

 

Planiranje = minimalni troškovi

Ne planira se zato jer je netko jednom rekao kako se prije početka poslovanja mora sve isplanirati. Svaki pametan i odgovoran poduzetnik će napraviti plan kako misli, to jest kako želi i očekuje da njegova poslovna organizacija djeluje. Odredit će svoju misiju za kratko razdoblje, te svoju viziju za dugoročnije razdoblje koje će pokušati ostvariti. Zašto smo spomenuli da je planiranje jednako minimalnim troškovima? Znate koliko se nepredvidivih troškova može dogoditi u jednoj poslovnoj godini. Pukne Vam vodovodna cijev, pokvari Vam se službeni auto, ne platite na vrijeme struju i eto problema. Eto nepredvidivih troškova na koje niste bili spremni i što se dogodi? Promjeni se cijeli koncept poslovanja, umjesto novca koje ste imali spremljene na računu za proširenje posla, Vi ga morate upotrijebiti za mehaničara i vodoinstalatera. Da do takvih slučajeva ne bi došlo, unaprijed isplanirate da je moguće da u poslovanju dođe do nepredvidivih troškova i spremni ste za njih. To su samo sitne stvari koje su ustvari od krucijalne važnosti za poslovanje jedne uspješne poslovne organizacije kakva može biti i Vaša.

0stavi svoje mišljenje